Vård online

Få hjälp idag av specialiserad fysioterapeut

Vård online fysioterapeut

Våra specialierade fysioterapeuter hjälper dig med diagnos, behandling och egenvård digitalt via telefon eller videosamtal.

Pris: 350 kr/samtal

Frikort och högkostnadskort gäller ej!

Rehab och vård online av specialister i ortopedi och fysioterapi

Så här går det till

Välj besvärsområde

Du bokar besöket utifrån var i kroppen du har ont.

Välj tid

Välj den tid du vill bli kontaktad på.

Beskriv besvären

Inom 15 min efter din bokning får du ett mail med en länk till frågor att besvara inför ditt besök (har du hotmail bör du kontrollera din skräppost).

Vi kontaktar dig

Vi ringer dig via videosamtal eller mobilsamtal beroende på vad Du valde i frågeformuläret. Videosamtalet sker direkt i din webbläsare genom att du klickar på länken du får av oss. Du loggar in med ditt BankID, väntar och tackar ja när vi startar videomötet.

Du får

  • Medicinsk bedömning & diagnos
  • Råd om behandling och egenvård
  • Hänvisning till lämplig vårdgivare om fysisk vård behövs

Vård online ortopedi och fysioterapi

Vårt digitala vård online-koncept är utarbetat av våra ortopedmedicinskt specialiserade fysioterapeuter med många års erfarenhet.

Att ställa diagnos handlar om att ställa rätt frågor, ha ett strukturerat undersökningssystem, att ”se” kliniska bilder av den information vi hämtar in, men även av att behandla och följa upp, få bekräftelse eller omvärdera. Den diagnostiska skärpan stärks sedan av fortsatt vidareutbildning, tid och erfarenhet.

I vår digitala vård som bygger på dessa kvaliteter har vi därför goda chanser att ställa rätt diagnos eller att ringa in ditt besvär och utesluta diagnoser och kan därför ge dig adekvat råd och behandling. Ser vi behov av ett fysiskt besök till oss eller till en annan vårdgivare så försöker vi direkt hänvisa dig till lämplig sådan.

Omdömen

”Extremt smidigt och prisvärt när man inte har tid med ett fysiskt möte och ändå vill ha hjälp med kort varsel. Betyg 5/5.”

”Mycket smidigt och bra. Fick mycket bra och förtroendeingivande rådgivning. Betyg 5/5”

”Det är den bästa hjälp och vägledning jag någonsin fått kring mina inklämmningsproblem, dessutom via telefon. Enormt kompetent, hjälpsam och mycket trevligt bemötande”

Journalföring och säkerhet

Våra legitimerade vårdgivare journalför ditt ärende och kommunicerar med dig genom BankID-säkrade meddelanden.
Vårt journalsystem för digital och fysisk vård är sammankopplat så om dina problem inte kan lösas online finns den samlade informationen redan på plats vid det fysiska besöket hos oss.

Videosamtalen är krypterade och sker mellan BankID-inloggad patient och BankID-inloggad vårdgivare.

Ett av sätten att säkerställa att diagnosen blir riktig är att våra vårdgivare har god klinisk erfarenhet och kontinuerlig vidareutbildning.
Våra vårdgivare arbetar dagligen med fysiska besök rörande diagnostik och behandling av muskuloskeletala sjukdomstillstånd samt att de kontinuerligt fördjupar sig vetenskapligt genom interna workshops, externa kurser och genom att läsa och sammanfatta aktuella studier, vilka vi publicerar här på ortomed.se samt på skadekompassen.se.

Tekniska förutsättningar för videomöten

  • För videosamtal via dator använd någon av följande webbläsare: uppdaterade versioner av Chrome, Firefox, Opera, Safari 12+ eller Edge 80+ (äldre versioner av Edge samt Explorer fungerar inte – har du endast detta så videosamtalar vi istället via din mobiltelefon).
  • För videosamtal via iPhone använd Safari med iOS 11+ Internetuppkoppling
  • För videosamtal via android mobil använd någon av följande webbläsare: uppdaterade versioner av Chrome, Firefox, Opera, Safari 12+ eller Edge 80+
  • Använd stabil och snabb internetuppkoppling (3G är minimum).

Skulle det ändå inte fungera så skickar vi ett sms till din mobil med en länk som du klickar på och så startar vi upp videosamtalet inom några sekunder.

När kan du få vår hjälp?

Alla lediga mötestider ligger bokningsbara via vår webkalender.
Vi erbjuder mötestider mellan kl. 08-17 måndag-torsdag och fredag mellan kl. 08-15.

Skribent: Daniel Öhlin, legitimerad sjukgymnast. Examen i ortopedisk medicin. McKenzie C. OMT. Idrottsmedicin III

Synpunkter på innehållet? Kontakta oss.