Fysioterapeut Göteborg

Fysioterapi & rehab i Göteborg

Fysioterapeuter och sjukgymnaster i Göteborg

Våra fysioterapeuter och sjukgymnaster på Ortomed Göteborg är specialiserade inom ortopedisk medicin, idrottsmedicin, stötvågsbehandling, ortopedisk rehabilitering, gång- och löpanalys, ultraljudsundersökning och tillverkning av ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg.

Vi ställer diagnos, informerar om sjukdomstillståndet, lägger upp behandlingsplan, instruerar medicinsk träning och egenvård och erbjuder traditionell sjukgymnastik samt olika former av avancerad behandling. Vårt mål är att du skall förstå din skada, veta vad du kan göra själv och hjälpa dig med behandling så att du snabbast möjligt blir frisk och normalt belastningstålig igen.

Akuttider för diagnostik och behandling

Vi har en hög tillgänglighet mot både försäkringsbolag och privata patienter och vi försöker alltid ha bokningsbara tider samma dag eller nästa dag.

Boka tid

Vi har inte avtal med landsting/försäkringskassa varför högkostnadskort och frikort inte gäller hos oss.

Priser Nybesök: 750 kr. Återbesök: 600 kr

Boka tid i Göteborg
Webtidbok  |  Telefonbokning

Diagnostik, behandling och rehabilitering

Våra legitimerade fysioterapeuter på Ortomed Göteborg och Stockholm-Kista hjälper dig med ortopedmedicinskt specialiserad sjukgymnastik (fysioterapi), det vill säga undersökning, diagnostik/bedömning behandling och rehab samt instruktion av egenvård och hemträning vid skador och sjukdomstillstånd i kroppens rörelsesystem (rygg, nacke, axlar, armar, händer, höft, knä, underben och fötter). Våra vårdgivare har lång erfarenhet och många års vidareutbildning inom primärbedömning och omhändertagande av ortopediska besvär och arbetar utifrån sin beprövade praxis samt senaste vetenskapen för att ge ett så bra omhändertagande som möjligt för varje unik patient. Vi har vanligtvis inga väntetider för att du snabbt skall få tid och vår målsättning är att du skall erbjudas den behandling och det omhändertagande som hjälper dig att snabbast möjligt bli frisk och tåla normal eller önskad belastning igen.

Vidareutbildningar

Våra fysioterapeuter (sjukgymnaster) är vidareutbildade inom en rad olika ortopedmedicinska specialiteter som;

Vad gör en fysioterapeut (sjukgymnast)?

Ortopediska fysioterapeuter är vårdens specialister på diagnostik och läkning av skador och sjukdomar i rörelseapparaten. Vi ställer diagnos samt utreder funktionella orsaker till en skada eller sjukdoms uppkomst samt läker dessa genom icke kirurgiska eller primärt läkemedelsbaserade metoder. Fysioterapeuten använder olika manuella metoder, apparatbehandlingar, rehabträning samt information och instruktion av egenvård för att stimulera kroppens läkande processer i de olika vävnaderna. Detta omhändertagande återställer normal funktion och belastningstålighet på snabbt och tryggt sätt och oftast med flera positiva bieffekter. Ibland behövs ortopedkirurgiska, neurokirurgiska eller läkemedelsbaserade åtgärder och då hänvisar fysioterapeuten patienten vidare för detta.

Manuella behandlingar

 • Rygg och ledmanipulation
 • Traktionsbehandling
 • Ledmobilisering
 • Tvärfriktsionsmassage
 • Nervmobilisering
 • Mjukdelsmobilisering
 • Stretching och töjning

Apparatbehandlingar

 • Stötvågsbehandling (shockwave therapy)
 • Laserbehandling
 • Ultraljudsbehandling
 • EPTE / EPI
 • TNS/TENS (transkutan elektrisk stimulering)

Övriga behandlingar

 • Akupunktur; traditionell västerländsk samt el-akupunktur
 • Kroppsmedvetande övningar
 • Avspänningsövningar

Träning och rehab

 • MTT – medicinsk träningsterapi
 • Rehabiliterings träning – individanpassad successivt stegrad träning för läkning och återställande av funktion och tålighet
 • Hemträning – individanpassade hemträningsprogramför läkning och återställande av funktion och tålighet

Primärinstans

Fysioterapeuter är vårdens förstainstans och specialistinstans och du kan söka direkt utan remiss

Vid besvär i rörelseapparaten är fysioterapeuter vårdens förstainstans och specialistinstans.  Hälso- och sjukvården hänvisar därför patienter med besvär i rörelseapparaten direkt till fysioterapeuter för bedömning och snabbt insatt läkande behandling och omhändertagande. Det behövs ingen remiss för att boka tid hos specialiserade fysioterapeuter utan du kan kontakta vilken fysioterapeut du vill direkt, oavsett var i landet du bor.

Fysioterapi i Göteborg

Våra fysioterapeuter i Göteborg hjälper dig med diagnos och behandling. Bor du i Göteborg, Järntorget, Linne, centrum med omnejd har du nära till våra fysioterapeuter på vår mottagning i Göteborg.

Sandra Mangsbo, leg fysioterapeut med examen i OMI (Ortopedisk Medicin)

Markus Staaf, leg fysioterapeut och ortopedtekniker.

Rickard Järrebring, leg sjukgymnast (fysioterapeut) med högre examen i OMI (Ortopedisk Medicin)

Daniel Öhlin, leg sjukgymnast (fysioterapeut) med examen i OMI (Ortopedisk Medicin) samt idrottsmedicin steg 3.

Stockholm-Kista

Våra fysioterapeuter i Stockholm-Kista erbjuder fysioterapi på samma sätt som i Göteborg. I tillägg är hela Friskis gym och rehabdel tillgängligt för oss och dig. Bor du i Solna, Sollentuna, Sundbyberg, Tensta, Rinkeby med omnejd ligger nära vår mottagning i Kista. Läs även mer här: Fysioterapeut i Stockholm – Kista samt här: Fysioterapeut Mikael Boije på Ortomed Stockholm – Kista.

Obs!! Mottagningen flyttar till Vasastan och besök för tider från den 27 januari tas emot i Vasastan.

Fysioterapeuters arbetsfält

Fysioterapeutens grundutbildning är en treårig universitetsutbildning av hög kvalitet. Utbildningen innehåller mycket anatomi, fysiologi, biomekanik, neurologi, träningsfysiologi, kroppskännedom och rehabilieringsmedicin. Fysioterapeutens roll i sjukvården har av tradition varit både första instans och specialistinstans och de har arbetat både på sjukhus och på primärvårdscentraler. Uppdragsgivaren har varit och är landsting, försäkringskassa, företagshälsovårder samt idrottsföreningar och landslag och sedan senare år även försäkringsbolag. Efter grundutbildning har fysioterapeuten många specialiserade vidareutbildningar att läsa och vanligtvis har de flesta fysioterapeuter läst flera ytterligare år inom sitt specialområde. Vanliga specialistutbildningar inom det ortopediska området är:

 • OMT (Ortopedisk Manuell Terapi)
 • OMI (Ortopediska Medicin International)
 • McKenzie/MDT (Mekanisk Diagnostik och Terapi)
 • MTT (Medicinsk Tränings Terapi)
 • IM (Idrottsmedicin)
 • Akupunktur och dry needling (nålbehandling)
 • Smärta och smärthantering
 • UL (Ultraljudsundersökning)

Bokning

Mottagningar

Öppettider

Mån-tor 8:00-18:00
Fredag 8:00-15:00

Omdömen

Professionell och kunnig fysioterapeut. Mycket effektiv handläggning. Betyg 5/5.

Ioannis B

Mycket bra behandling och bemötande. Betyg 5/5.

Cecilia W

Kanon! Proffsigt, bra bemötande och snabb service! Betyg 5/5.

Alexander S

Kunnig personal med enormt gott bemötande! Betyg 5/5

Eeva K V

Hög kompetens och proffessionelt bemötande, Rekomenderas! Betyg 5/5.

Lars H

Skribent: Daniel Öhlin, legitimerad sjukgymnast. Examen i ortopedisk medicin. McKenzie C. OMT. Idrottsmedicin III

Synpunkter på innehållet? Kontakta oss.

Boka ett digitalt eller fysiskt besök

Vi är tillgängliga 8-17 för råd och vård online samt har akuttider på våra mottagningar samma dag eller dagen efter.

BOKA BESÖKSTID