Fysioterapeuter i Göteborg och Stockholm

Ortomed Sverige AB är ett litet och växande företag som bedriver vård på ett unikt och modernt sätt. Våra verksamheter består i patientmottagning för ortopediska sjukdomstillstånd samt en webbaserad informationsplattform – skadekompasen.se – där vi hjälper patienter med digital vård och att träffa rätt vårdkompetens vid behov av fysisk vård.

Lediga tjänster:

(2018-10-06) Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast på 100 %

På våra två mottagningar arbetar 4 fysioterapeuter specialiserade på rörelseapparatens sjukdomstillstånd samt fot- och underbensrelaterade skador. Vi söker nu ytterligare en kollega till oss i Göteborg (start gärna i april eller maj 2019) som vill jobba kliniskt med våra patienter.

Patientarbete

Ortomed Göteborg och Stockholm är specialiserade på ortopedmedicinsk diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i hela rörelseapparaten. Vi är även fördjupade inom fot/ben och löprelaterade besvär. Vi gör gång- och löpanalys, tillverkar ortopediska skoinlägg och specialinlägget ”hälkoppsinlägg”. Vi erbjuder även digital vård genom videokonsultationer och formulärfrågor. Under hösten 2019 siktar vi på att ingå i Vårdval rehab och därmed ta emot patienter utifrån ett vidare behov och med ökad andel digital vård.

Patienterna betalar själva eller via privat sjukvårdsförsäkring eller arbetsgivare och med Vårdval Rehab kommer vi även ta emot offentligt finansierade patienter. Vi träffar våra patienter tidigt i sjukvårdskedjan och vi är därför inriktade på att ställa diagnos samt lägga upp behandlings- och rehabplan och erbjuda effektiv vård. Våra patienter är ofta pålästa kring sina besvär och vad vi erbjuder och har därmed rimliga förväntningar på vård som vi kan leva upp till. Vi har ett brett omhändertagande med avancerad undersöknings- och behandlingsutrustning för att så snabbt som möjligt förbättra patientens funktion. Patientmötena blir därmed bra och vi har nöjda och tacksamma patienter.

Webbaserad vård

Vi arbetar också med att på nätet informera patienter om sjukdomstillstånd och skador, för att hjälpa dem med lämplig egenvård, tipsa dem om vilken vård de kan efterfråga i vården och hjälpa dem att hitta rätt vårdgivare. Vi gör detta genom att skriva artiklar och nyheter samt fota och filma övningar och tester, vilka sedan publiceras på Ortomed.se samt Skadekompassen.se.

Vi erbjuder även vård online med formulärfrågor och videokonsultationer. Våra artiklar syftar till att hjälpa patienter att lära sig om sitt sjukdomstillstånd och efterfråga rätt vård. Artikelarbetet ger oss själva fördjupad kunskap och är en del i sin egen vidareutbildning. Genom vår närvaro på nätet har vi goda möjligheter att ta emot många patienter för digital vård. Ett framtida bra omhändertagande innebär en kombination av digital och fysisk vård och vi har som mål att bli en ledande aktör gällande ”digifysisk vård” rörande muskuloskeletala besvär.

Arbetsuppgifter

Kliniskt patientarbete innehållande; diagnostik, behandling och rehab. Framför allt genom fysisk vård men framöver med ökad del vård online. Du kommer ta emot privatbetalande patienter och patienter från försäkringsbolag och framöver även patienter inom Vårdval Rehab. Du kan även komma att arbeta med att läsa och skriva artiklar, fota och filma övningar, bidra i marknadsföring samt övrigt arbete för att verksamheten skall fungera och utvecklas.

Kvalifikationer

Du skall vara intresserad av ett tänk som innefattar både specifik vävnadsskada och funktionellt bakomliggande orsaker till dessa, ställa diagnos, informera och lära patienten samt erbjuda traditionell och mer eller mindre avancerad behandling. Du skall även vara intresserad av foten- och underbenets sjukdomstillstånd och dess betydelse för funktionen vidare upp i kroppen.

Vi söker företrädesvis en sjukgymnast/fysioterapeut med intresse för och gärna redan vidareutbildad inom OMI (ortopedisk medicine international). Vidareutbildning inom McKenzie och OMT är också meriterande. Vi kommer med vårdval rehab även arbeta med handledd rehabiliteringsträning och ta emot patienter inför och efter operation och du bör ha att ett intresse även i detta.

Det är ett plus om du har erfarenhet eller genuint intresse av ultraljudsskanning, stötvågs- eller laserbehandling, EPTE och tillverkning av skoinlägg och ortoser.

Det är även ett plus om intresserad av att läsa vetenskapliga artiklar samt skriva sammanfattande sådana för information till patienter på våra webbsidor (ortomed.se samt skadekompassen.se) samt om du uppskattar att delta i utvecklandet av vår verksamhet.

Du skall ha god förmåga till självständigt arbete, god kommunikativ förmåga och ha en genuin lust att hjälpa människor. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, så som samarbetsförmåga, initiativtagande, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt.

Tillträde

April eller maj 2019

Skicka din ansökan inklusive CV till
Rickard Järrebring, Ortomed Sverige AB

www.ortomed.se
www.skadekompassen.se

OMI-specialiserad läkare

Vi söker läkare med erfarenhet och intresse av klinisk diagnostik, injektionsbehandling och ett nära samarbete med våra fysioterapeuter. Kontakta oss vid intresse.