Fysioterapeuter i Göteborg och Stockholm

Ortomed Sverige AB är ett litet och växande företag som bedriver vård på ett unikt och modernt sätt. Våra verksamheter består i patientmottagning för ortopediska sjukdomstillstånd samt en webbaserad informationsplattform – skadekompasen.se – där vi hjälper patienter med digital vård och att träffa rätt vårdkompetens vid behov av fysisk vård.

Lediga tjänster:

(2020-07-06) Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast på 100 % till vår mottagning vid Vasaparken i Stockholm

På våra två mottagningar arbetar 5 fysioterapeuter specialiserade på rörelseapparatens sjukdomstillstånd samt fot- och underbensrelaterade skador. Vi söker nu en ytterligare kollega till oss i Stockholm med start i december 2020. Tjänsten är ett vikariat, med goda chanser till förlängning.

Du kommer till att börja med, under vikariatet, arbeta självständigt på vår mottagning vid Vasaparken i Stockholm, framför allt med fysisk vård, och med tillgång till våra erfarna och kunniga och hjälpsamma kollegor i Göteborg. Efter vikariatet är vår plan att du skall arbeta kvar hos oss och tillsammans med Mikael vara viktig i vårt mål att öka vår verksamhet i Stockholm för att snarast möjligt bli tre vårdgivare på plats.

Du kommer vara delaktig i utveckling av våra tjänster och verksamheter och vara med på våra veckomöten, artikelmöten och interna workshops där vi lär av varandra och gemensamt klurar ut lämpliga omhändertaganden, åtgärder och strategier.

Patientarbete

Ortomed Göteborg och Stockholm är specialiserade på ortopedmedicinsk diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i hela rörelseapparaten. Vi är även fördjupade inom fot/ben och löprelaterade besvär. Vi gör gång- och löpanalys, tillverkar ortopediska skoinlägg och specialinlägget ”hälkoppsinlägg”. Vi erbjuder även digital vård genom videokonsultationer.

Patienterna betalar själva eller via privat sjukvårdsförsäkring eller arbetsgivare. Vi träffar våra patienter tidigt i sjukvårdskedjan och vi är därför inriktade på att göra primärbedömningen, ställa diagnos samt lägga upp behandlings- och rehabplan och erbjuda effektiv vård. Våra patienter är ofta pålästa kring sina besvär och vad vi erbjuder och har därmed rimliga förväntningar på sin vård. Vi har ett brett omhändertagande med avancerad undersöknings- och behandlingsutrustning och erbjuder patienterna ett en palett av åtgärder för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för snabb och hållbart tillfrisknande och funktionsförbättring. Patientmötena blir därmed bra och vi har nöjda och tacksamma patienter.

Webbaserad vård och redaktionellt arbete

Vi arbetar också med att på nätet informera patienter om sjukdomstillstånd och skador, för att hjälpa dem med lämplig egenvård, tipsa dem om vilken vård de kan efterfråga i vården och hjälpa dem att hitta rätt vårdgivare. Vi gör detta genom att skriva artiklar och nyheter samt fota och filma övningar och tester, vilka sedan publiceras på Ortomed.se samt Skadekompassen.se.

Vi erbjuder även vård online med formulärfrågor och videokonsultationer. Våra artiklar syftar till att hjälpa patienter att lära sig om sitt sjukdomstillstånd och efterfråga rätt vård. Artikelarbetet ger oss själva fördjupad kunskap och är en del i sin egen vidareutbildning. Genom vår närvaro på nätet har vi goda möjligheter att ta emot många patienter för digital vård och med mottagning i både Göteborg och Stockholm kan de som behöver fysisk hjälp hänvisas effektivt internt i vår organisation och med sammanhållen journalföring.

Arbetsuppgifter

Kliniskt patientarbete innehållande; primärbedömning, diagnostik, behandling och rehab. Framför allt genom fysisk vård men även genom videomöten. Du kommer ta emot privatbetalande patienter samt patienter från försäkringsbolag och företag. Du kan även komma att arbeta med att läsa och skriva artiklar, fota och filma övningar, bidra i marknadsföring samt övrigt arbete för att verksamheten skall fungera och utvecklas.

Kvalifikationer

Du skall vara intresserad av ett tänk som innefattar både specifik vävnadsskada och funktionellt bakomliggande orsaker till dessa, ställa diagnos, informera och lära patienten samt erbjuda traditionell och mer eller mindre avancerad behandling. Du skall även vara intresserad av foten- och underbenets sjukdomstillstånd och dess betydelse för funktionen vidare upp i kroppen då en stor andel av våra patienter har besvär i nedre extremitet.

Vi söker företrädesvis en sjukgymnast/fysioterapeut med intresse för och gärna redan vidareutbildad inom OMI (ortopedisk medicine international), MDT McKenzie eller OMT.

Det är meriterande om du har erfarenhet eller har ett genuint intresse av ultraljudsskanning, stötvågs- eller laserbehandling, EPTE och tillverkning av skoinlägg och ortoser.

Vi ser gärna att du är intresserad av att läsa vetenskapliga artiklar samt skriva sammanfattande sådana för information till patienter på våra webbsidor (ortomed.se samt skadekompassen.se) samt om du uppskattar att delta i utvecklandet av vår verksamhet.

Du skall ha god förmåga till självständigt arbete, god kommunikativ förmåga och ha en genuin lust att hjälpa människor. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, så som samarbetsförmåga, initiativtagande, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt.

Tillträde

December 2020

Skicka din ansökan inklusive CV till
Mikael Boije af Gennäs, Ortomed Stockholm

www.ortomed.se
www.skadekompassen.se

OMI-specialiserad läkare

Vi söker läkare med erfarenhet och intresse av klinisk diagnostik, injektionsbehandling och ett nära samarbete med våra fysioterapeuter. Kontakta oss vid intresse.