Friskvård – friskvårdsbidrag

Friskvård i Göteborg och Stockholm

Friskvårdsbidrag och friskvård

Friskvårdsbidraget kan användas för olika typer av friskvård och är ett skattefinansierat bidrag för att stimulera befolkningen att förbättra förutsättningarna för god hälsa.

Många företag erbjuder en viss summa, en så kallad friskvårdspeng, som medarbetare kan nyttja för att köpa friskvårdstjänster.

Löpanalys och löpteknikträning som friskvård

Skatteverket har godkänt avdrag för olika typer av friskvårdstjänster vilka de presenterar på sin hemsida. Löpanalys och funktionsanalys för löpare är inte med på denna, därför ställde vi en specifik fråga till dem om vår löpanalys och fått svar att den är godkänd som friskvård och kan nyttjas genom friskvårdsbidraget. Du kan alltså tryggt boka vår löpanalystjänst och använda vårt kvitto som underlag till din arbetsgivare så att denna kan bokföra det som en del av ditt friskvårdsbidrag. En förutsättning är förstås att du har pengar kvar att förbruka. Kolla med din arbetsgivare hur mycket pengar du har kvar av din friskvårdspeng. Har du inte hela summan kvar kan det överskjutande beloppet betalas av dig själv när du är hos oss (men är då inte bidragsgrundande utan du får betala den delen med dina skattade pengar).

Friskvårdsbidrag via Benify, Actiway och ePassi

Benify

Arbetar du på exempelvis Volvo AB, Volvo Cars, PEAB, ABB, IKEA eller Caverion och vill nyttja ditt friskvårdsbidrag hos Ortomed kan du genom Benify efterfråga vår friskvård (om du inte får upp oss i listan så kontakta Benefy så hjälper de dig).

Actiway

Vi samarbetar även med Actiway och vår friskvård kan enkelt bokas genom dem.

Boka i Göteborg

(Boka i Stockholm – ej möjligt att boka nu)

ePassi

Vi är även anslutna med ePassi / minfriskvård och du kan anlita oss via dem.

Löpanalys och löpteknik som friskvård

Ditt företag behöver inte vara anslutet till en friskvårdstjänst för att anlita oss. Berätta bara vid besöket ,att du vill göra löpanalysen som friskvård så får du ett giltigt kvitto på detta, som du kan ta med till din arbetsgivare.

Löpanalys: 990 kr (792 kr + moms)
(filmad och analyserad)
Boka tid i Göteborg
(Boka tid i Stockholm – ej möjligt att boka nu)

Använd din friskvårdspeng för att komma igång med rolig löpning. Våra löpspecialiserade fysioterapeuter hjälper dig igång eller med att optimera ditt löpsteg.

Vi undersöker dina förutsättningar – leder, muskler och funktion – samt filmar och analyserar din löpning. Små exakta tips och justeringar gör stor skillnad så att du kan gå från ett kämpigt till ett lätt och snabbt steg med minskad risk för skada.

Ortomed löpanalys koncept

Vårt unika löpanalyskoncept ser till helheten och lämpar sig för alla löpare, oavsett om målsättningen är motionslöpning eller på tävlingsnivå.

Konceptet är framtaget av våra löparspecialiserade fysioterapeuter, vilka själva är löpare och med erfarenhet av både löpträning på elitnivå och som huvudtränare för elitsatsande löpare. De är leg. fysioterapeuter specialiserade på klinisk diagnostik, funktionell analys samt behandling och rehabilitering av muskuloskeletala besvär. Vi utgår förstås också från aktuell forskning och från teorier från ledande forskare och elittränare inom löpanalys och löptekniksträning som Dr Richard Willy, Dr Christian Barton, James Moore och Dr Enda King. Ortomeds löpanalyskoncept erbjuder ett unikt helhetsomhändertagande för kort-, medel- och långdistanslöpare, men vi hjälper även andra idrottare, inom exempelvis lagidrott, att springa bättre och undvika skador.

Vi hjälper dig att:

  • Springa snabbare.
  • Springa effektivare och med mindre energiförrbukning.
  • Springa för att undvika skador.
  • Fortsätta springa trots löparrelaterad skada eller besvär.
  • Komma igång med löpning från början eller efter uppehåll.

Friskvårdsbidrag – avdragsgilla tjänster

Skatteverket har godkänt olika typer av friskvård att använda sitt friskvårdsbidrag till.

Friskvårdsbidrag för golf

Sedan nyligen är golf godkänt som avdragsgill tjänst vilket betyder att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till denna motionsform. Bidraget täcker utövandet av sporten och inte för inköp av utrustning.

Friskvårdsbidrag för tennis

Sedan nyligen är tennis godkänt som avdragsgill tjänst vilket betyder att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till denna motionsform. Bidraget täcker utövandet av sporten och inte för inköp av utrustning.

Friskvårdsbidrag för ridning

Sedan nyligen är ridning godkänt som avdragsgill tjänst vilket betyder att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till denna motionsform. Bidraget täcker utövandet av sporten och inte för inköp av utrustning.

Friskvårdsbidrag för massage

Sedan länge är massage godkänt som avdragsgill tjänst vilket betyder att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till denna friskvårdstjänst.

Bokning

Mottagningar

Öppettider

Mån-tor 8:00-18:00
Fredag 8:00-15:00

Omdömen

Professionell och kunnig fysioterapeut. Mycket effektiv handläggning. Betyg 5/5.

Ioannis B

Mycket bra behandling och bemötande. Betyg 5/5.

Cecilia W

Kanon! Proffsigt, bra bemötande och snabb service! Betyg 5/5.

Alexander S

Kunnig personal med enormt gott bemötande! Betyg 5/5

Eeva K V

Hög kompetens och proffessionelt bemötande, Rekomenderas! Betyg 5/5.

Lars H

Skribent: Daniel Öhlin, legitimerad sjukgymnast. Examen i ortopedisk medicin. Idrottsmedicin steg III.

Synpunkter på innehållet? Kontakta oss.

Boka ett digitalt eller fysiskt besök

Vi är tillgängliga 8-17 för råd och vård online samt har akuttider på våra mottagningar samma dag eller dagen efter.

BOKA BESÖKSTID