Lediga tjänster hos Ortomed

Fysioterapeuter i Göteborg och Stockholm 

Ortomed Sverige AB är ett litet och växande företag som bedriver vård på ett unikt och modernt sätt. Våra verksamheter består i patientmottagning för ortopediska sjukdomstillstånd samt en webbaserad informationsplattform - skadekompasen.se - där vi hjälper patienter med digital vård och att träffa rätt vårdkompetens vid behov av fysisk vård.

Ortomed fysioterapeuter i Göteborg och Stockholm

Lediga tjänster:

(2018-06-23) Vi söker fysioterapeuter/sjukgymnaster på 100 %

På våra två mottagningar arbetar 4 fysioterapeuter specialiserade på rörelseapparatens sjukdomstillstånd samt fot- och underbensrelaterade skador. Vi söker nu ytterligare kollega/or till oss i Göteborg som vill jobba kliniskt med våra patienter, samt hjälpa oss att utveckla våra verksamheter. Vi söker en fysioterapeut för omgående start, gärna i augusti eller september och ytterligare en under början av 2019.

Läs mer nedan eller se platsannonsen på arbetsförmedlingen

Patientarbete

Ortomed Göteborg och Stockholm är specialiserade på diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. Vi tar emot patienter med besvär i hela rörelseapparaten, från huvudet och neråt och är även särskilt kunniga inom fot/ben och löprelaterade besvär. Vi gör gång- och löpanalys, tillverkar ortopediska skoinlägg och specialinlägget "hälkoppsinlägg". Vi erbjuder även digital vård genom videokonsultationer och formulärfrågor. Från början av 2019 kommer vi ingå i Vårdval rehab och därmed ta emot patienter utifrån ett vidare behov.

Patienterna betalar själva eller via privat sjukvårdsförsäkring eller arbetsgivare och med Vårdval Rehab kommer vi även ta emot offentligt finansierade patienter. Vi träffar våra patienter tidigt i sjukvårdskedjan och vi är därför inriktade på att ställa diagnos samt lägga upp behandlings- och rehabplan och erbjuda effektiv vård. Våra patienter är ofta pålästa kring sina besvär och vad vi erbjuder och har förväntningar på vård som vi kan leva upp till. Vi har ett brett omhändertagande med avancerad undersöknings- och behandlingsutrustning för att så snabbt som möjligt förbättra patientens funktion. Patientmötena blir därmed bra och vi har nöjda och tacksamma patienter.

Webbaserad vård

Vi arbetar också med att på nätet informera patienter om sjukdomstillstånd och skador, för att hjälpa dem med lämplig egenvård, tipsa dem om vilken vård de kan efterfråga i vården och hjälpa dem att hitta rätt vårdgivare. Vi gör detta genom att skriva artiklar och nyheter samt fota och filma övningar och tester, vilka sedan publiceras på Ortomed.se samt Skadekompassen.se. Vi erbjuder även vård online med formulärfrågor och videokonsultationer. Våra artiklar har stor genomslagskraft och når ut till hela svenska folket. Vi har drygt 220 000 besök per månad på våra sidor. Genom vår starka närvaro på nätet har vi goda möjligheter att ta emot väldigt många patienter för digital vård genom exempelvis videomöten och digitala formulär och uppföljningar. Ett framtida bra omhändertagande innebär en kombination av digital och fysisk vård och vi har som mål att bli en ledande aktör gällande digifysisk vård rörande muskuloskeletala besvär.

Arbetsuppgifter

Kliniskt patientarbete innehållande; diagnostik, behandling och rehab. Framför allt genom fysisk vård men framöver med ökad del vård online. Du kommer ta emot patienter inom Vårdval rehab och från försäkringsbolag. Du kan även komma att arbeta med att läsa och skriva artiklar, fota och filma övningar, bidra i marknadsföring samt övrigt arbete för att verksamheten skall fungera.

Kvalifikationer

Du skall vara intresserad av ett tänk som innefattar både specifik vävnadsskada och funktionellt bakomliggande orsaker till dessa. Vi söker företrädesvis en sjukgymnast/fysioterapeut vidareutbildad inom muskuloskeletal medicin som OMI (ortopedisk medicine international), McKenzie och OMT. Vi kommer med vårdval rehab i större utsträckning arbeta med handledd rehabiliteringsträning och ta emot patienter inför och efter operation och du bör ha att ett intresse i detta.

Det är ett plus om du har erfarenhet eller genuint intresse av ultraljudsskanning, stötvågs- eller laserbehandling och intresserad av fotens sjukdomstillstånd och relaterade besvär upp i kroppen.

Det är även ett plus om intresserad av att läsa vetenskapliga artiklar samt skriva sammanfattande sådana för information till patienter på våra webbsidor (ortomed.se samt skadekompassen.se) samt om du har ett intresse och driv att utveckla vår verksamhet och öka kännedomen om vår expertis ut mot kollegor och folket.

Du skall ha god förmåga till självständigt arbete, god kommunikativ förmåga och ha en genuin lust att hjälpa människor. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, så som samarbetsförmåga, initiativtagande, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt.

Tillträde

Omgående (augusti, september)

Skicka din ansökan inklusive CV till
Daniel Öhlin, Ortomed Sverige AB

www.ortomed.se
www.skadekompassen.se

OMI-specialiserad läkare

Vi har idag en omi-specialiserad läkare med hög kompetens inom diagnostik samt injektionsbehandling på kliniken, och önskar utöka tillgängligheten för dessa tjänster och söker ytterligare läkare med detta intresse och kompetens. Kontakta oss vid intresse.

Besöksadress

Ortomed Göteborg
Norra Allégatan 8
413 01 Göteborg

Ortomed Stockholm-Kista
c/o Friskis & Svettis
Knarrarnäsgatan 3
164 40 Kista

Boka tid: 010–178 78 90
Kontakta oss
Copyright Ortomed Sverige AB