Aktuella jobberbjudanden 

Arbeta på vårt lilla och spänstiga sjukvårdsföretag. Ortomed Sverige AB är ett litet och växande företag som bedriver sjukvårds- och rehabiliteringsverksamhet på ett unikt och modernt sätt. Våra verksamheter består i patientmottagning för ortopediska skador och sjukdomstillstånd, en webbaserad patient- och informationsplattform (skadekompasen.se) där vi hjälper vårdgivare och patienter att mötas samt en webshop (fyseum) där vi hjälper patienter att finna funktionella hjälpmedel för sin egenvård.

Lediga tjänster:

(2017-02-08) Vi söker en leg fysioterapeut/sjukgymnast på 100 %

På vår mottagning arbetar 3 fysioterapeuter specialiserade på rörelseapparatens sjukdomstillstånd samt fot/ben- och löprelaterade skador. Vi söker ytterligare kollega/or som vill jobba kliniskt med våra patienter, läsa och skriva patientorienterade artiklar samt hjälpa oss att utveckla våra verksamheter.

Patientarbete

Ortomed Göteborg (mottagningen) är specialiserad på diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. Vi är särskilt duktiga på fot/ben och löprelaterade besvär och gör gång- och löpanalys, tillverkar ortopediska skoinlägg och specialinlägget "hälkoppsinlägg" samt säljer specialskor och ortosskydd. Våra patienter har besvär från hela rörelseapparaten och drygt hälften av dessa rör besvär relaterade till fötter och underben och vi hjälper väldigt många barn och vuxna med hälbesvär. Vi håller även utbildning för legitimerade vårdgivare i bedömning av hälbesvär och tillverkning av ”hälkoppsinlägget”.

Vi jobbar utan etablering och avtal med landstinget. Våra patienter betalar själva eller via privat sjukvårdsförsäkring eller arbetsgivare och kommer med besvär från huvud och nacke ner till fot, med en klar övervikt av besvär relaterad till fot och ben där vi har förstärkt kompetens och omhändertagande. Vi träffar våra patienter tidigt i sjukvårdskedjan och vi är därför inriktade på att ställa diagnos samt lägga upp behandlings- och rehabplan. Våra patienter är ofta pålästa kring sina besvär och förväntar sig bästa möjliga vård. Vi har ett brett omhändertagande och har som målsättning att så snabbt som möjligt förbättra patientens funktion. Patientmötena blir därmed bra och vi har nöjda och tacksamma patienter.

Webbaserad vård

Vi arbetar också med att på nätet informera patienter om sjukdomstillstånd och skador, för att hjälpa dem med lämplig egenvård, tipsa dem om vilken vård de kan efterfråga i vården och hjälpa dem att hitta rätt vårdgivare. Vi gör detta genom att skriva artiklar och nyheter samt fota och filma övningar och tester, vilka sedan publiceras på Ortomed.se samt Skadekompassen.se. Våra artiklar har stor genomslagskraft och når ut till svenska folket. Vi har drygt 220 000 besök per månad på våra sidor.

Arbetsuppgifter

Kliniskt patientarbete innehållande; diagnostik, behandling, rehab, ultraljudsundersökning, stötvågsbehandling, löpanalys och löptekniksträning, tillverkning av skoinlägg, utprovning av ledskydd och ortoser samt läsa och skriva artiklar, fota och filma övningar samt övrigt arbete för att verksamheten skall fungera.

Kvalifikationer

Du skall vara intresserad av ett tänk som innefattar både specifik vävnadsskada och funktionellt bakomliggande orsaker till dessa. Vi söker företrädesvis en sjukgymnast/fysioterapeut vidareutbildad inom OMI (ortopedisk medicine international), men vidareutbildning inom McKenzie eller OMT är också meriterande.

Du skall vara intresserad av fotens sjukdomstillstånd och fot-ben och löprelaterade besvär, löpanalys och tillverkning av ortopediska skoinlägg.

Det är ett plus om du har erfarenhet eller genuint intresse av ultraljudsskanning, löpanalys, ledortoser, stötvågsbehandling eller laserbehandling.

Du bör även vara intresserad av att läsa vetenskapliga artiklar samt skriva sammanfattande sådana för information till patienter på våra webbsidor (ortomed.se samt skadekompassen.se).

Det är även ett plus om du har ett intresse och driv att utveckla vår verksamhet och öka kännedomen om vår expertis ut mot kollegor och folket.

Du skall ha god förmåga till självständigt arbete, god kommunikativ förmåga och ha en genuin lust att hjälpa människor. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, så som samarbetsförmåga, initiativtagande, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt.

Tillträde

Omgående

Skicka din ansökan inklusive CV till
Daniel Öhlin, Ortomed Sverige AB

www.ortomed.se
www.skadekompassen.se
www.fyseum.se


OMI-specialiserad läkare

Vi söker omi-specialiserad läkare med kompetens inom injektionsbehandling för utökat samarbete på kliniken. Kontakta oss vid intresse.