Idrottsmedicin i Göteborg och Stockholm

Ortomeds fysioterapeuter i Göteborg och Stockholm håller mycket hög idrottsmedicinsk kompetens. Våra fysioterapeuter har erfarenhet av egen träning och tävling på elitnivå, av att vara tränare för elitidrottare samt som medicinskt ansvariga fysioterapeuter i innebandyns högsta liga för herrar och damer samt som fysioterapeut för hockeylandslaget, Tre Kronor.

Vi har god förståelse för vad det innebär och kräver att prestera på absolut toppnivå, både vad gäller prehab, akut och subakut diagnostisering och behandling, rehab, tejpning, avlastning, funktionella, styrkemässiga, konditionsmässiga och belastningstålighetsmässiga nivåer. Vi håller oss ajour med senaste vetskapen genom kontinuerlig artikelgranskning, interna workshops, externa kurser och deltagande på idrottsmedicinska konferenser runt om i världen. Det viktigaste av allt är dock det dagliga arbetet med idrotts- och belastningsrelaterade skador i det muskuloskeletala systemet, där den vetenskapliga och praktiska kunskapen stressas och tillsammans säkerställer god hjälp och vård.

Vi tycker det är galet roligt med idrottsmedicin och vi hoppas att vårt genuina intresse kommer hjälpa dig att nå dina mål.

Boka tid - Ring eller boka själv!

Ring 010-178 78 90 för att få hjälp med bokning eller klicka på Göteborg eller Stockholm här under så kommer du till respektive webtidbok, Nybesök 690 kr. Tillägg för behandling kan tillkomma. Välkommen!
Webtidbok Göteborg - Boka en tid till Ortomed Göteborg Webtidbok Stockholm-Kista. Boka tid till Ortomed Stockholm-Kista.
Ortomeds fysioterapeut Rickard hjälper Tre Kronor i för-VM på Carlson Hockey Games 2018 Ortomeds fysioterapeut Rickard till höger i bild under nationalsången Tre Kronor i för-VM på Carlson Hockey Games 2018 Ortomeds Sandra hjälpte som medicinskt ansvarig fysioterapeut IBK Göteborg upp till högsta ligan i innebandy SSL 2018 Ortomed på Olympiska kommittens idrottsmedicinska konferens i Monaco 2017 Tröskelträning med fysiologen Mikael Mattsson - idrottsmedicinsk fysiologi Riksgränsen 2018 Löpteknik träning workshop hos Ortomed Filmad och videoanalyserad löpanalys av våra löpexperter i Göteborg och Stockholm Ortomeds idrottsmedicinska fysioterapeuter i Göteborg och Stockholm

Idrottsmedicin

Idrottsmedicin handlar om diagnostisering, behandling, rehabilitering samt förebyggande arbete på alla nivåer, från motionär till elitidrottare, inom idrottsmedicinen. Idrottsmedicinen är en fördjupande kunskap som läggs till efter grundutbildning till fysioterapeut, sjukgymnast, läkare eller naprapat och det finns olika utbildningsorgan och en stor mängd svenska och internationella kurser och konferenser där den senaste vetenskapen och praktiska erfarenheten delas med. En av de största konferenserna är Olympiska kommitténs idrottsmedicinska konferens (IOC World Conference Prevention Of Injury and Illness in Sport) som går var tredje år där de mest framstående och erfarna forskarna och klinikerna, både fysioterapeuter och läkare, presenterar studier, praktisk erfarenhet, diskuterar och utbyter erfarenhet. Ortomed har varit på plats vid tre tillfällen, första gången 2008 i Tromsö, 2014 i Monaco och vid den senasta konferensan i mars 2017 också den i Monaco.

Utbildning inom idrottsmedicin

De svenska universiteten och högskolorna har olika typer av idrottsmedicinska kurser på grundnivå, master och doktorandnivå och kan läsas av fysioterapeuter och läkare.

Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin, logo

Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin håller utbildningar både på nationell nivå och genom dess geografiskt orienterade och områdesorienterade delföreningar hålls utbildningar inom exempelvis fotbollsmedicin, idrottsfysiologi och prestationsförbättring och så vidare. Den svenska föreningens innehåll innefattar ämnen som traumatologi, medicin, fysiologi, prevention och rehabilitering.

Besöksadress

Ortomed Göteborg
Norra Allégatan 8
413 01 Göteborg

Ortomed Stockholm-Kista
c/o Friskis & Svettis
Knarrarnäsgatan 3
164 40 Kista

Boka tid: 010–178 78 90
Kontakta oss
Copyright Ortomed Sverige AB