Omdömen om fotortoser - hälkoppar

Omdömen gällande effekten av hälkoppsinlägg finns även här.

Innan hälkopparna värkte hälarna och jag kunde bara träna 2h i veckan, och då gjorde det ont varje gång. Nu tränar jag 5-7h varje vecka och det känns jättebra. Superbra!

Isac Lundstedt

Hej!
Vi är otroligt tacksamma över den hjälp vi fick och det som hälkoppsinlägget har gjort för vår son. Han började få ont i hälen i våras och vi har testat så många olika typer av ilägg utan att det har hjälpt. Detta ilägg som vi fick via er har hjälpt honom helt och han klagar inte alls på smärta vid belastning/träning. Vi blev rekommenderade er av några vänner i Lerum och har även rekommenderat er i vår tur till vänner som har liknande besvär.

Stort tack!

Mvh Åsa Karlsson, Skövde

Uppföljning av barn med hälsmärta

Svar från uppföljning till föräldrar till de barn som fått en fotortos för sitt besvär av calcaneus apofysit (publiceringen är godkänd av berörda föräldrar).

Fråga:

Hej! Vi skriver till dig då ditt barn har besökt oss för sina hälbesvär. Vi tillverkade en så kallad fotortos/hälkopp då. Nu är vi nyfikna på hur det fungerar och om den givit något resultat.
Skriv gärna en rad till oss och berätta om hur den fungerade för ditt barn! Oavsett resultat.

Med vänlig hälsning
Ortomed Göteborg

Hej!
Det fungerar jättebra, hon har inte haft några smärtor efter vi var hos dig. Hon spelar handboll utan några problem och slipper att avbryta matcher, vilket var vanligt innan inläggen. Tack!
Vi kommer tillbaka när hon har växt ur inlägget

Kent Berglöf

Hej!
Det har blivit mycket bättre men inte helt bra. Han har fortfarande ont efter hårda ansträngningar men inte alls som förut.

Tack för hjälpen

Karin Mellberg Jansson

Hej Anders,
Jag besökte er i mitten av november med anledning av att min dotters hälar smärtade under och efter träning. Efter aktivitet hade hon svårigheter att gå obehindrat, och kunde ibland knappt ta sig upp för en trappa. Vid besöket konstaterades apofysit och hon fick ett par fotortoser tillverkade. Jag kan glädjande meddela att min dotter idag är helt utan besvär sedan hon fick de gjutna hälkopparna. Hon kan delta som vanligt i träning/aktivitet utan några som helst känningar. Idag är det precis som om hon aldrig haft några som helst besvär med smärtor. Vi är mer än nöjda med den hjälp vi fick hos er. Tack!

Vänliga hälsningar
Ewa Nybom

Hej!
Toms hälproblem har blivit mycket bättre tack vare inläggen. Det fungerar jättebra att flytta dem mellan skorna. Han är nöjd!

Hälsningar Helena

Hej!
Alva tycker att det blivit bättre med hälarna. Vissa rörelser som extrem töjning gör fortfarande ont, men vid normalt idrottande känns det bra. Jag ser på henne att hon rör sig bättre.

Bra jobbat!

/Per W

Hej,
Ludvig använde sina inlägg varje dag i gympaskorna på idrottslektionerna och i sina ”vanliga” skor. I början tyckte han att de skavde/klämde(?) lite, men jag tror att det var ovana, för efter ett tag hade han inte längre ont av skav. Det tog ett tag innan han började känna någon förändring i sina hälar, men kan nu säga i dagsläget att han är helt besvärsfri. Han använder inläggen i gympadojorna på idrottslektionerna men då han börjat med vinterkängor nu (inläggen passar inte så bra i kängorna) så blir det inte att han använder inläggen varje dag.

Vill tacka för gott mottagande och kompetent hjälp av er.
Vi återkommer gärna om nya besvär, eller andra besvär uppstår.

Hälsningar
Annette Bengtsson
Ludvig Bengtsson

Hej!
Inlägget har gett fantastiskt resultat. Ludwigs besvär försvann nästan omgående. Han idrotter som vanligt nu. Ett stort tack till dig. Vi kommer att rekommendera dig varmt till vänner och bekanta. God Jul o Gott Nytt År.
Mvh Ludwig,Linnea,Stefan.

Hej Anders!
Det fungerar väldigt bra för Carl Viktor, han har inte ont alls längre när han spelar fotboll. Däremot har han viss känning då han tränar andra idrotter och på fritiden, inläggen är inte så lätt att flytta runt bland flera skor.

Vänliga hälsningar/Best regards
Kent Wumer

Hej!
Det har gått jättebra och Daniel känner sig mer eller mindre helt bra i hälarna. Han tyckte först att de var lite obekväma, men han har använt dem till och från. Jag själv har inte sett honom halta på väldigt länge på det sätt han gjorde tidigare.

Tack för att ni frågade!

Mvh,
Ulrika Dewerud

Hej Anders!
Ja vi var ju hos dig för några veckor sen. Efter första träningen inomhus (fotboll) hade han jätteont i sina hälar. Fast då hade han inte ont där han hade ont innan, utan mer inne i hälen. Han spelade dock cup på helgen och det funkade riktigt bra! Han hade lite ont, men betydligt mindre än innan han var hos dig! Han har varit med på idrotten också och det har funkat bra det med. Han var på träning igår och det kändes bra, ingen smärta alls. Han har känt av kanten på ilägget, det har skavt, men inga skavmärken. När han har gått länge får han känning i hålfoten och ibland får han ont i en sena i kanten på foten. Men det har hjälpt honom jättebra!!!

Ha det gott!
Alexander och Anki

--------

Hej igen!
Roligt att höra! Det låter som att det fungerar tillfredsställande för honom. Fotortosen/inlägget innebär stor vikt i hålfoten, vilken kan bli öm beroende på hur länge man går och står. Framför allt om man står stilla. Kan man acceptera det och det inte ger större besvär, och hälsmärtan avlastas effektivt så är det bara att fortsätta använda den! Så länge den håller och så länge foten inte växer ur den.

Hälsningar
Anders Pettersson, Ortomed

--------

Hej!
Ja, det känns som om det funkar! Det är ju inte högsäsong för fotbollen nu, men det han har tränat har funkat och det känns bra!!!

Hälsningar
Alexander och Anki

Övriga omdömen om fotortos/hälkopp


Vad har du för besvär eller skada? Severs skada
När används hälkoppsinläggen? I arbetet/skolan, I idrotten, På promenader
Vid vilken idrott eller aktivitet använder du hälkoppsinläggen? fotboll
Aktvitetssmärta utan hälkoppsinlägg (0 till 10+): 5 = Stark
Aktvitetssmärta med hälkoppsinlägg (0 till 10+): 1 = Mycket svagt
Betyg på ditt totalintryck av hälkoppsinläggen (1-5): 5
Namn: Björn Backman
Yrke / sysselsättning: student

Omdöme: Kanon!!
Min son hade mkt problem med hälsmärta vid all aktivitet men efter vi varit hos er och fick ett par hälkoppar blev han smärtfri och känner ingen smärta. Spelar innebandy och fotboll för fullt igen.
Från: Niklas P
Betyg: 5

Vad har du för besvär eller skada? Apofysit
När används fotortoserna? I idrotten
Vid vilken idrott eller aktivitet använder du fotortoserna? Fotboll
Aktvitetssmärta utan fotortoser (0 till 10+): 8
Aktvitetssmärta med fotortoser (0 till 10+): 0=Inte alls
Vad tycker du om dina fotoroser? Första paret hälkoppar hade för hög hålfot, efter justering fungerar kopparna. Ger perfekt tryckavlastning - mycket bra!
Betyg på ditt totalintryck av fotortoserna (1-5): 5
Namn: Bertilsson
Yrke / sysselsättning: studerande

Vad har du för besvär eller skada? Apofysit
När används fotortoserna? I idrotten
Vid vilken idrott eller aktivitet använder du fotortoserna? Fotboll
Aktvitetssmärta utan fotortoser (0 till 10+): 10+=Maximalt
Aktvitetssmärta med fotortoser (0 till 10+): 0=Inte alls
Vad tycker du om dina fotoroser: 14 åring grabb. Varit hos 4 olika instanser, där experthjälpen sa/gav oss för råd.
1, Vårdcentral. Sa det var Växtvärk, bara vänta.... Vi väntade 4 veckor -ingen skillnad.
2, Carlanderska SportsMed. Sa det var inflamation i hälbenet + Slemsäckinflamation. Remiss till Sport rehab, sjukgymnast.
3, Sportrehab. Sa det var hälsenan som var problem, tåhävningar i 5 veckor. Ingen skilland.
4, Bokade tid på Ortomed. Formade Fotortoser. Av ren nyfikenhet villa han testa omgående. Resultat - som att skadan aldrig funnits!! ASGRYMT!!!

Jag var som pappa var, skeptisk, men detta var undervärk! Bra Anders, och jätte tack!
Betyg på ditt totalintryck av fotortoserna (1-5): 5
Namn: Edhage
Yrke / sysselsättning: Fotboll
Vad har du för besvär eller skada? Hälsporre - plantar fascialgi
När används fotortoserna? På promenader och i hemmet.
Aktvitetssmärta utan fotortoser (0 till 10+): 5=Stark
Aktvitetssmärta med fotortoser (0 till 10+): 0=Ingen alls
Vad tycker du om dina fotoroser: Ortoserna känns bekväma och avlastar hälen maximalt.
Betyg på ditt totalintryck av fotortoserna (1-5): 5
Namn: Annika Jacobsson

Besöksadress

Ortomed Göteborg
Norra Allégatan 8
413 01 Göteborg

Ortomed Stockholm-Kista
c/o Friskis & Svettis
Knarrarnäsgatan 3
164 40 Kista

Boka tid: 010–178 78 90
Kontakta oss
Copyright Ortomed Sverige AB