1-dagskurs/workshop i tillverkning av hälkoppsinlägg

Nästa kurs: Nästa kurs under 2018 är ej inplanerad. Gör intresseanmälan så kallar vi.

INTRESSEANMÄLAN GÖRS GENOM IFYLLANDE AV DETTA FORMULÄR

Beskrivning
Våra sjukgymnaster Daniel Öhlin, Mikael Boije af Gennäs, Rickard Järrebring, Sandra Mangsbo och Rasmus Elb har ca 14 års gemensam erfarenhet av tillverkning av hälkoppsinlägg och ortopediska skoinlägg (helfotsinlägg). Vi träffar årligen hundratals barn och vuxna med hälsmärtor och utöver detta många andra patienter med olika typer av fotrelaterade skador. Vi utbildar andra vårdgivare i landet indikationer för samt tillverkning av detta ortopediska specialskoinlägg - "hälkoppsinlägget". Hälkoppsinlägget har i studier visat på mycket bra resultat vid hälsmärta hos idrottande barn och ungdomar och detta skoinlägg är enligt vår erfarenhet det ortopediska skoinlägg som ger bäst avlastning vid hälsmärta även hos vuxna. Vi tillverkar förutom hälkoppsinlägg, även helfotsinlägg från Balkefors, Conformable, Össur och Bauerfeind. Kursen vänder sig till legitimerade fysioterapeuter, läkare och naprapater.

Hälkoppsinlägg (fotortosen) - Skoinlägg med vetenskapligt stöd vid hälsmärta

I studier på barn med Severs skada (överbelastning i hälbenets tillväxzon) visar sig hälkoppsinlägg leda till signifikant:
 • Tjockare hälkudde
 • Minskat maximalt tryck under hälen
 • Minskad smärta
 • Snabbare utläkning
Studier på vuxna med hälsmärta är ännu inte gjorda men vi på Ortomed ser samma positiva svar även för dessa patienter. Hälkoppsinlägg är därför vårt förstaval av ortopediskt skoinlägg för alla patienter med hälsmärta som Severs skada, plantar fasciit (hälsporre) och hälkuddesyndrom.

Utvärdering av 87 barn som fått hälkoppsinlägg vid Severs skada hos oss:

Effekten av hälkoppsinlägg vid smärta i hälen hos barn

Utbildningstillfälle under 2018

Datum: Ännu ej satt.
Tid: kl 09-17.
Plats: Ortomed Göteborg, Norra Allégatan 8 i Göteborg alternativt Ortomed Stockholm-Kista, Knarrarnäsgatan 3 i Kista

Pris exklusive moms (+25%): 2550 kr
Kurskompendie, inläggsmaterial och fika ingår.

Kursinformation:

 • Historia kring hälkoppsinlägget
 • Presentation av vetenskapligt stöd
 • Uppfriskning av anatomi (fot och underben)
 • Indikationer för hälkoppsinlägget
 • Diagnostik vid Severs skada
 • Tillverkning - vi lägger stort fokus på detta praktiska moment och bjuder på våra erfarenheter och praktiska tips
 • Marknadsföring av er nya kompetens och tjänst - Vi kan genom Skadekompassen.se direkt exponera er nya tjänst mot barn och vuxna med hälsmärta på er ort. Våra webbsidor fångar upp googlande patienter och guider de med behov till er brits. Ni får omgående förberedda och följsamma patienter med förväntningar på vård som ni kommer kunna leva upp till. Det ger bra och trevliga patientmöten med chans till goda vitsord/omdömen om er och er mottagning.
 • Informationsspridning - vi ger också tips på hur ni i övrigt kan sprida informationen lokalt hos er för att öka kännedomen om de nya forskningsrönen och behandlingsråden så att fler drabbade får rätt information och hjälp i vården.
Anmälan görs genom ifyllande av detta formulär

Omdöme om hälkoppsinläggskursen

Fråga: Vad var bra med kursen?
 • Allt
 • Informativt och bra. Liten grupp och utrymme för diskussion/olika erfarenheter.
 • Bra mix av teori och praktik. God tid och assistans vid praktiska moment.
 • Lagom teori. Mycket praktik.
Fråga: Skulle du rekommendera kursen?
 • 100 % svarar ja
Fråga: Vad är ditt kortfattade omdöme om kursen?
 • Konkret och bra.
 • Mycket användbar kurs. Trevligt!
 • Bra kurs med trevlig omgivning och duktiga lärare. Avslappnad miljö.
 • 9/10 poäng
 • Liten bra grupp med bred erfarenhet. Bra kursledare! Avslappnat.

Omgående nya hälkoppsinläggspatienter genom anslutning till Skadekompassen.se

Skadekompassen hjälper patienter till rätt vård utan omvägar. Genom att ansluta dig till Skadekompassen.se har du möjlighet att omgående få patienter med fot- och hälbesvär till din klinik. Skadekompassen har varje månad drygt 100 000 besök och du får därmed en effektiv exponering av din tillverkning av hälkoppsinlägg samt andra tjänster du erbjuder. Skadekompassen.se informerar om bland annat Severs skada samt hälsporre och hänvisar patienter vidare till vård hos anslutna mottagningar och vårdgivare. Detta gör att du omgående exponerar dig och din mottagning för kunder/patienter med fot och hälbesvär.

Sagt om Skadekompassen och marknadsföring av hälkoppsinläggen

”Bra text du har skrivit. Jag kan säga att efter att jag är med under ”Severs skada” så skulle jag periodvis nästan helt kunna ägna mig åt att göra hälkoppsinlägg till fotbollsspelande barn. Det tycks finnas hur många som helst med onda hälar. Jag har även periodvis rätt många förfrågningar från vuxna med hälsporre.”
Cornelia Skogh, leg sjukgymnast på 
OMI-Stockholm
.
Ansluten mottagning sedan 2011

”Skadekompassen är mycket prisvärt, vi kan rikta vår marknadsföring på ett enkelt och effektivt vis. Kunderna kommer rätt och vi får rätt sorts kunder. Skadekompassen är mycket professionella och hjälper alltid till att lösa ev. spörsmål snabbt och smidigt. Skadekompassen kan inte jämföras med annonsering på adwords eller i pressen, Skadekompassen är ett prisvärt instrument för att hitta rätt kunder på ett mycket smidigt vis. Vi har utan nämnvärd egen insats höjt vår omsättning av de produkter vi annonserar på Skadekompassen med 600 %! Rekommenderas varmt !”
Anders Mårdh, leg. sjukgymnast, Ägare/ VD, Fysioterapiteamet
Ansluten mottagning sedan 2012
Fysioterapiteamet

Besöksadress

Ortomed Göteborg
Norra Allégatan 8
413 01 Göteborg

Ortomed Stockholm-Kista
c/o Friskis & Svettis
Knarrarnäsgatan 3
164 40 Kista

Boka tid: 010–178 78 90
Kontakta oss
Copyright Ortomed Sverige AB