Ont i nacke och skuldra i Göteborg och Stockholm

De vanligaste orsakerna till smärta och stelhet i nacke och skuldra är spänningsrelaterad smärta samt smärta beroende på diskbuktning i nackkotpelaren. De två typerna är ganska karaktäristiska i sina sjukdomsbilder, men blandas ändå ofta ihop då patienter söker för detta i vården. Genom en strukturerad ortopedmedicinsk undersökning där de olika vävnaderna stressas kan vi på Ortomed ofta komma fram till den sannolika orsaken till dina besvär och sätta in rätt åtgärder. Vi lägger stor vikt vid information om skadan då egenvård är en mycket viktig del vid nack- och skulderbesvär. Vi erbjuder och påbörjar därefter lämplig behandling. Ortomeds sjukgymnasters specialutbildning inom ortopedisk medicin (OMI, OMT och MDT-McKenzie) garanterar ett säkert och verksamt omhändertagande.

Ont i nacken

Ont i nacken och boende i Göteborg? - Delta i Rasmus studie!

Vår fysioterapeut Rasmus söker deltagare till sin studie om nacksmärta. Läs mer här.

Boka tid - Ring eller boka själv!

Ring 010-178 78 90 för att få hjälp med bokning eller klicka på Göteborg eller Stockholm här under så kommer du till respektive webtidbok, men se gärna vår prislista först. Där får du lite mer information om vilken förstabesökstid som lämpar sig för dig. Välkommen!
Webtidbok Göteborg - Boka en tid till Ortomed Göteborg Webtidbok Stockholm-Kista. Boka tid till Ortomed Stockholm-Kista.

Diskprotrusion - diskbuktning och nackspärr

Disken som orsak till smärta och stelhet i nacke och ner mot skuldra är mycket vanligt. Oftast finns en stelhet mer uttalad åt det ena hållet i nacken och smärta som vid huvudrörelse åt det onda hållet ger värk i samma sidas nacksida och ner mot insidan skulderbladet. Felaktigt beteende vid detta tillstånd kan leda till större diskbuktning och även diskbråck varför rätt diagnos, information och omhändertagande har klara fördelar. Både patient och många vårdgivare misstolkar denna sjukdomsbild som muskulär eftersom värken ofta placerar sig i muskelområde samt att ömma punkter och spända stråk i musklerna är en naturlig reaktion på skadan. Drabbade riskerar därmed att få fel information och inte optimala åtgärder, vilket innebär ökad risk för återkommande besvär. Vi vill gärna hjälpa dig med vår bedömning och vård vid nack- och skuldersmärta.

Spänningsrelaterad nack- och skuldersmärta

Den spänningsrelaterade nack- och skuldersmärtan är ofta liksidig både vad gäller smärtutbredning och eventuell stelhet. Smärtan är mer uttalad i muskelvävnaden och påverkas framför allt då muskeln belastas och inte så mycket av direkta huvudrörelser. Smärtan kan stråla upp från skuldra-axel upp längs nacksidorna eller ena nacksidan upp mot skallbasen. Inte sällan följer en relaterad huvudvärk i bakskallen och/eller upp längs sidan av huvudet. Felaktig hållning/positionering, ensidig arbetsbelastning av armarna eller psykologiska faktorer kan vara orsaken. Information och egenvård är viktigt. Akupunkturbehandling kan lindra besvären.

Behandling vid nack- och skuldersmärta

  • Information om nack- och skulderanatomi
  • Instruktion av egenvård och hållning
  • Led och muskelmobilisering och ledmanípulation
  • Akupunktur
  • Stötvågsbehandling

Boka tid

Vi hjälper dig med diagnostik, information och behandling.
Ring och boka: 010-178 78 90 »
Välj tid för "Nybesök" direkt i vår webkalender »

Besöksadress

Ortomed Göteborg
Norra Allégatan 8
413 01 Göteborg

Ortomed Stockholm-Kista
c/o Friskis & Svettis
Knarrarnäsgatan 3
164 40 Kista

Boka tid: 010–178 78 90
Kontakta oss
Copyright Ortomed Sverige AB