Ortomeds webshop - Fyseum.se

Våra idrotts- och ortopedmedicinskt specialiserade vårdgivare har valt ut de ledskydd, hjälpmedel, ergonomiska produkter, egenvårdsböcker och hemträningsutrustning för vår kropp som vi anser vara de bästa på marknaden. Vi har valt ur svenska, nordiska, tyska och amerikanska leverantörers sortiment. Genom vår mångåriga erfarenhet av diagnostik och behandling av kroppens skador och smärttillstånd samt vår kunskap om anatomi, vävnaders funktion och beteende samt smärtfysiologi har vi en expertkunskap om vilka produkter som fungerar och när de skall användas. Vi vill hjälpa dig att finna rätt hjälpmedel för att öka eller bibehålla din aktivitetsförmåga och hälsa.

Hos oss gäller.
 • Fri frakt.
 • Leverans inom 1- 3 dagar (ofta dagen efter om ordern läggs före kl. 13).
 • Fria byten.
 • Trygg handel med Klarna: Välj själv mellan betalsätten kortbetalning, faktura eller direkt banköverföring.
 • Frakt med Posten eller DHL. Företagspaket som tillval.

Utvalda varor med hög funktions- och materialkvalitet.

Handla utvalda kvalitetetsprodukter i vår webshop Fyseum.se Vi har valt ut och rekommenderar bara artiklar som vi anser ger en funktionell effekt samt håller hög kvalitet. Vi lägger också stor vikt vid leverantörers välvilja, servicegrad och miljöfokus. Många av våra varor har rekommenderats inom vården sedan årtionden samtidigt som vi tar in nyheter utifrån aktuell forskning samt rehab, idrott- och arbetsfältet.

Fysisk aktivitet, idrott och arbete

Vi vill underlätta för både patienter, tränare, ledare, personalansvariga, ergonomer, vårdgivare och annan sjukvårdspersonal att finna och välja lämpliga kvalitetshjälpmedel för att minska smärta, skaderisk, sjukskrivning, vårdbehov och istället öka funktionsförmåga och allmäntillstånd. Vi tänker att snabbaste vägen till ökad fysisk aktivitet och arbetsförmåga är det bästa för alla. Att avlasta en led eller vävnad för att bättre kunna genomföra rehabilitering, idrott eller arbete eller för att minska risken för skada är en viktig del i det totala omhändertagandet samt i det preventiva arbetet.

Finn lämpliga skydd och utrustning utifrån följande rubriker

Rygg och nacke

Armbåge

Handled och hand

Tumme och fingrar

Höft och bäcken

Knä

Underben

Fot och häl

Stortå och tår

Skor och sandaler

Skoinlägg och hälkopp

Ergonomi

Böcker

Utvalda kvalitetsprodukter och hjälpmedel

Ni finner våra utvalda produkter för respektive skada eller ändamål och köper dem tryggt i vår webbshop - www.fyseum.se.

I samband med ett bokat besök finns även möjlighet att prova ut skydd och hjälpmedel om tid finns utöver planerad undersökning eller behandling. Fråga din vårdgivare om du önskar prova ut ett skydd eller få tips om hjälpmedel.

Skor och sandaler

Vi säljer Joyaskor, vilka anses vara världens mest dämpade sko. Joyaskon är unik i sin konstruktion med den dämpande och rörliga sulan, vilket ger den flera fördelar:
 • Mycket skön gångkomfort
 • Varierad belastningsbild - den rörliga sulan gör att foten belastas mindre ensidigt och statiskt
 • Minskad stötbelastning på leder i fot, knä, höft och rygg
 • Ökad muskelaktivitet - den rörliga sulan leder till en fot och ett ben och höft som är mer aktiv under gången
 • Balans och koordinationsträning
Joyaskor rekommenderas vid följande besvär eller belastningsmönster:
 • Trötta och ömma fötter
 • Hälsporre (plantar fascialgi)
 • Ont under främre trampdynan (metatarsalgi)
 • Hälsenebesvär
 • Artros i knä- och höftleder
 • För personer som står och går mycket på dagarna
Läs mer om Joyaskor och våra försäljningsrutiner av dessa här.

Tempur - Madrasser och kuddar

Skön komfort och god sömn Tempurs tryckavlastande kuddar och madrasser ger en väldigt skön liggkomfort. De tunga eller "utstickande" partierna på kroppen sjunker ner djupare och en större kroppsyta tar därmed upp trycket från kudde och madrass vilket upplevs mjukt och avlastande. Många upplever att de sover tyngre/djupare och behöver mindre ofta byta position. Från smidiga bäddmadrasser till lyxiga sängar Madrasser och kuddar finns i flera varianter för att passa olika önskemål. Allt från funktionella bäddmadrasser till lyxiga sängar. Är man nyfiken på Tempurs produkter är ett bra startpaket en bäddmadrass och en tempur orginalkudde. Bäddmadrassen kan även användas som en lyxig extrasäng för sina gäster eller till sommarstugan.

McKenzie orginal - rygg och hållningsstöd

Stöd och komfort för god hållning McKenzieprodukterna är framtagna för att avlasta rygg och underlätta för bättre hållning och belastning i sittande och liggande position. De är framtagna av ryggexperter och har lagom stumhet för att ge det stöd som behövs utan att tumma på komforten, vilket är avgörande för att de blir använda flera timmar dagligen. Rätt ryggkurvatur är avgörande för ryggrelaterade besvär Eftersom ca 80-90% av våra ryggbesvär är relaterade till diskskador och belastningen på diskarna är direkt beroende av vår hållning och kotpelarens kurvatur kan olika ryggstöd vara skillnaden mellan ont i ryggen och inte ont i ryggen.