Utvalda kvalitetsprodukter och hjälpmedel

Vi säljer vi några av de kvalitetsprodukter för vår kropp som vi anser vara de bästa på marknaden. Genom vår mångåriga erfarenhet av diagnostik och behandling av kroppens skador och smärttillstånd samt vår kunskap om anatomi, vävnaders funktion och beteende samt smärtfysiologi har vi en expertkunskap om vilka produkter som fungerar och när de skall användas.

Skor och sandaler

Vi säljer Joyaskor, vilka anses vara världens mest dämpade sko. Joyaskon är unik i sin konstruktion med den dämpande och rörliga sulan, vilket ger den flera fördelar:
• Mycket skön gångkomfort.
• Varierad belastningsbild - den rörliga sulan gör att foten belastas mindre ensidigt och statiskt.
• Minskad stötbelastning på leder i fot, knä, höft och rygg.
• Ökad muskelaktivitet - den rörliga sulan leder till en fot och ett ben och höft som är mer aktiv under gången.
• Balans och koordinationsträning.

Joyaskor rekommenderas vid följande besvär eller belastningsmönster:
• Trötta och ömma fötter
• Hälsporre (plantar fascialgi)
• Ont under främre trampdynan (metatarsalgi)
• Hälsenebesvär
• Artros i knä- och höftleder
• För personer som står och går mycket på dagarna.

Läs vad användarna tycker själva om skorna - omdömen om Joyaskor

Läs läkares utlåtande om Joyaskor

Karl Muller och Claudio Minder som tagit fram Joyaskon har ansträngt sig vad gäller utseende och ändamål och tagit fram skor passande för olika arbets- och vardagsbruk.

Prova och köpa skor? Torsdagar mellan kl. 17-19 har vi "drop-in-butik" och Du är välkommen att prova och ställa frågor om Joyaskor. Välkommen!

För ytterligare information se www.joyaskor.se

Tempur - Madrasser och kuddar

Skön komfort och god sömn
Tempurs tryckavlastande kuddar och madrasser ger en väldigt skön liggkomfort. De tunga eller "utstickande" partierna på kroppen sjunker ner djupare och en större kroppsyta tar därmed upp trycket från kudde och madrass vilket upplevs mjukt och avlastande. Många upplever att de sover tyngre/djupare och behöver mindre ofta byta position.

Från smidiga bäddmadrasser till lyxiga sängar
Madrasser och kuddar finns i flera varianter för att passa olika önskemål. Allt från funktionella bäddmadrasser till lyxiga sängar. Är man nyfiken på Tempurs produkter är ett bra startpaket en bäddmadrass och en tempur orginalkudde. Bäddmadrassen kan även användas som en lyxig extrasäng för sina gäster eller till sommarstugan.

McKenzie orginal - rygg och hållningsstöd

Stöd och komfort för god hållning
McKenzieprodukterna är framtagna för att avlasta rygg och underlätta för bättre hållning och belastning i sittande och liggande position. De är framtagna av ryggexperter och har lagom stumhet för att ge det stöd som behövs utan att tumma på komforten, vilket är avgörande för att de blir använda flera timmar dagligen.

Rätt ryggkurvatur är avgörande för ryggrelaterade besvär
Eftersom ca 80-90% av våra ryggbesvär är relaterade till diskskador och belastningen på diskarna är direkt beroende av vår hållning och kotpelarens kurvatur kan olika ryggstöd vara skillnaden mellan ont i ryggen och inte ont i ryggen.